"La confiança en la pròpia persona és vital per desenvolupar els nostres projectes de vida i projectar-ho de forma creïble a la resta."
(Autor Desconegut).

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Podem evitar-ho reflexionant.


Aprofitant l’hora de pràctiques hem estat pensant sobre el tema que hem estat tractant a classe aquestes dues últimes setmanes: El ciberbullying.
Coneixíem una mica de què tractava el tema, ja que alguna vegada hem viscut situacions d’aquest tipus a classe perquè desgraciadament és un tema que està a l’ordre del dia, però hem aprés que són moments durs per la persona que ho pateix i no tothom té una bona confiança amb l’entorn més proper per poder explicar i trobar la solució al problema.

Creiem que un factor molt important de prevenció, són els pares. Aquests han d’ensenyar al seu fill els límits de la utilització d’internet ja que és molt fàcil que vagin a continguts no adients per a la seva edat. Per afavorir la interacció i crear un clima de confiança i seguretat entre pares i fills, caldria que aquests dediquessin una estona diària en l’educació virtual adequada dels seus fills. Pensem que els pares haurien de posar filtres de seguretat per tal d’evitar que el nen accidentalment accedeixi a pàgines de contingut adult, entre d’altres. Un cop el nen és més gran i els filtres desapareixen, s’hauria d’acostumar a demanar permís als pares sobre el que vol visitar a internet.

Hem estat debatint sobre aquest tema, i hem arribat a la conclusió que el ciberbullying té els seus inicis en la pròpia aula, i a través de les noves tecnologies, desplacen aquest assatjament al context virtual, i deixa de ser un problema de classe per a ser un problema les 24 hores.
El professor hauria de formar part de l’educació virtual del nen a nivell de l’ús de les TIC demanant permís previ sobre la utilització de les noves tecnologies que es faran servir a classe, però abans d’això hauria de veure quin tipus de relació existeix entre els alumnes i aprofitar estones de tutories per introduir jocs basats en l’empatia i la comunicació, i la confiança en el grup. A vegades, només es veu el cas del nen que pateix el bullying, però l’assatjador ha de ser reeducat per poder conviure en societat i participar de forma positiva.


En cas de conèixer situacions de ciberbullying s’ha d’actuar de la següent manera:
Primerament s’ha de parlar amb el tutor i exposar-li els problemes que veiem. A continuació s’ha d’advertir del problema a la direcció del centre. Seguidament s’hauria de revisar el protocol existent referent al ciberbullying i actuar segons ens dicti. Després, caldria protegir a la víctima avisant als responsables o tutors legals, i per últim prendre accions sense generar grans alarmes ni espantar-se ja que no serà el primer ni l’últim cas.

A continuació us adjuntem un vídeo que ens assemblat molt interessant, divertit, i adient al tema tractat. Esperem que us agradi! :)


 

 

Què us ha semblat? Comentan’s!


4 comentaris:

  1. Seria interessant que la gent dediquessin una mica de temps a controlar una mica internet, ja que avui en dia es necessari per a la vida diaria, tant per adults com per menuts, i ells estan exposats a un conjunt de continguts no adequats, i poden afectar seriament a la seva educació.

    ResponElimina
  2. Com bé dieu noies, l'inici del Ciberbullying resideix gairebé sempre en l'aula, entre els alumnes, on aquests i gràcies a l'aparició de les noves tecnologies, les TIC, poden seguir assetjant a la seva presa sense cap mesura, ja que l'educació rebuda no és la correcta com per poder dominar el seu ús.

    Per aquest motiu, m'agradaria remarcar una altra manera d'ajudar en un possible cas de Ciberbullying. La mesura seria implantar una educació entre els alumnes de l'aula perquè no seguissin la conducta de l'agressor sinó que pensessin per ells mateixos, veient que això que està fent l'agressor no és correcte, i per tant no li donarien l'esquena a la víctima com es pot observar en el vídeo.

    Tots hauríem de mirar la cara d'aquest problema ja que és real en contes de donar-li l'esquena, perquè si aquest continua, la convivència en un futur encara serà més complicada que ara.

    ResponElimina
  3. l'últim anònim sóc jo, una mica novata que encara no sé com fer-ho anar.. jajaj
    ànims i seguiu aixó noies!

    ResponElimina
  4. Totalment d'acord amb tu "Anònim": cal controlar els continguts d'internet tant a l'escola com a casa per la seguretat dels nostres menuts. Aquests són els que estan exposats a un conjunt de continguts no adients, així que nosaltres, els grans, hem d'educar-los correctament sobre l'ús d'aquest tipus d'eines que tenen a l'abast. El que veuen per Internet, moltes vegades els influencia de manera negativa i això, en part, també corre al nostre càrrec.

    I Mireia, en això del Cyberbullying nosaltres també pensem que l'educació rebuda no és la correcta perquè es dónen situacions que amb una educació realment vàlida no succeirien com el que ens comentes dels alumnes que segueixen la conducta de l'agressor. El ciberassatjament és un tema que no es coneix a fons, sinó que tothom sap quelcom de manera superficial. Com a futurs educadors, hauríem de donar més rellevància a un tema molt actual en el segle de les noves tecnologies.

    Us voldríem agraïr la vostra participació en el blog!

    ResponElimina