"La confiança en la pròpia persona és vital per desenvolupar els nostres projectes de vida i projectar-ho de forma creïble a la resta."
(Autor Desconegut).

diumenge, 16 d’octubre del 2011

Ciberassatjament

Bones companys! Ja tornem a ser aquí. Durant aquestes dues setmanes hem estat treballant a classe el tema del ciberassatjament, i com activitat hem fet un power point orientat per nens i nenes de 8 a 10 anys, on a través de diferents diapositives poden veure que és el ciberassatjament, que han de fer al respecte si s’hi troben davant, i tot el que no han de fer per tal de no convertir-se en agressors.

El ciberbullying, és un tipus d’assatjament que es realitza per mitjà de les noves tecnologies. Es considera ciberbullying l’assatjament privat d’una víctima a través d’injuries, amenaces, o denigració de la imatge. Aquest neix a la vida “offline” i es contagia a la vida “online”, tot i que es pot donar el cas contrari. L’agressor busca intencionadament la marginació i l’aïllament social de la víctima sense importar-li com se sent aquesta. En cas d’èsser la víctima, és molt important recollir proves de la possible intimidació, així com fotografies, vídeos, e-mails, sms, o missatges de contingut xenòfob, homòfon, sexista, etc. El cas del ciberbullying es considera tancat, amb la finalització de l’assatjament, la protecció de la víctima, i l’amonestació de l’agressor; aquest ha de ser educat per aprendre a viure en la societat de forma positiva.

Per poder evitar el ciberbullying, aquí us donarem uns consells:
 - Demanar ajuda.
 - No respondre a les provocacions.
 - No fer presuncions.
 - Evitar els llocs on sofreixes l’assatjament.
 - Protegir la teva privacitat.
 - Guardar les proves de l’assatjament.
 - Intenta dir als agressors, que allò que t’estan fent et molesta i demana que parin.
 - Intenta fer-los veure que allò que fan és perseguible per la llei.
 - Deixa constancia que estas disposat a posar una denúncia.
 - Pren mesures legals.


Sobretot... SI NO T’AGRADA QUE T’HO FACIN, NO HO FACIS!


Esperem que us agradi! Doneu-nos la vostra opinió!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada